GODE RÅD TIL ALLE "NYE" DANSERE


Hvis du er helt nybegynder i Linedance eller er usikker på, om det er noget for dig, er her nogle gode råd:

Linedance er en af mange former for Country Western dans. Andre former i samme gruppe kan være:

Pardans, 2step, West Coast Swing.

Linedance danses normalt solo men i rækker, hvor trinene danner et mønster, som bliver gentaget flere gange, og ofte i forskellig retning.

Kan jeg komme alene til undervisning?

Ja, helt bestemt. Den største fordel ved Linedance er, at man ikke behøver en partner. Mange tager en ven med de første gange, for at stive sig selv lidt af, men Linedancere er meget venlige mennesker, og hvis du kommer alene, vil det være meget usædvanligt hvis du forbliver alene ret længe.
Det, at man ikke behøver
en partner, gør at folk blander sig mere med andre dansere, og undervisningen er et dejligt samvær med andre.

Hvad nu, hvis man aldrig har danset før?

Mange synes, at Linedance er nemt at lære, fordi der er et bestemt mønster. Dansen består af et sæt dansetrin, som bliver repeteret.
Når du en gang har lært trinene, som ikke er så mange i begynderdansene, 
er det bare at gentage dem til dansen er slut. Det vigtigste at huske er, at det tager lidt tid at blive fortrolig med de forskellige trin, men bliv ved det bliver virkelig nemmere efter nogle få gange. Mange danse bruger nemlig de samme trin i forskellige kombinationer, så når du har lært at bruge kombinationerne i en dans, er det let at lave de samme i en anden dans.

Hvad skal jeg have på?

Et godt råd er jeans og en T-shirt eller andet behageligt tøj. Det kan også være nederdel. Skoene er vigtige.

Høje hæle er absolut ikke egnede, du kan risikere at ødelægge både ankler og sko, hvis du ikke har det rigtige fodtøj. Det vigtigste er, at skoene er behagelige, og at du kan danse i dem. Mange dansere elsker at iføre sig hele Cowboy udstyr, især ved særlige sammenkomster, men det er selvfølgelig ikke et must.

Hvad er de forskellige kombinationer af trin?

Der er mange forskellige kombinationer af trin, og der bliver hele tiden opfundet nye, men mange af dem går igen i de forskellige danse. Når man først er begyndt af danse, vil man uden tvivl falde over de mange danselister, som indeholder en ordliste over dansetrin, når først man mestrer disse basistrin, er man godt på vej til at lære de fleste danse.

Skal jeg starte på et begynderhold?

JA. Der ikke noget så rædselsfuldt for en begynder som at opdage, at alle ser ud til at vide hvad de gør undtagen en selv. Man er parat til at give op og gå hjem med det samme.
Fordelen ved at starte på et
begynderhold er, at alle er i den samme situation som dig, og indlæring af dansene er tilpasset din formåen.

Hvad skal jeg gøre, når jeg kommer til min første time?

Selvfølgelig præsenterer dig for instruktøren og forklare, at du er ny og aldrig har danset før. På den måde vil hun bedre kunne holde øje med, om du har forstået det der bliver sagt. Hun vil også blive i stand til at stille dig ved siden af nogen, som måske kan en lille smule mere, så du har nogen at kigge efter. Mange lettere øvede dansere fortsætter med at gå på begynderhold, både for at hjælpe de helt nye og også for at blive bedre i det, de allerede har lært.

Mange nystartede har det med at stille sig bagest i rækkerne, nok mest fordi de så mener ikke at være i vejen for nogen. Dette er nok den dårligste plads af alle.
For det første vil du sikkert ikke kunne se noget af
det instruktøren viser, og du vil have svært ved at følge med, hvis du kun har mundtlige instruktioner.
For
det andet, når dansen vender og har retning mod en ny væg, vil du finde dig selv forrest uden nogen at kigge efter.
Den bedste plads i starten er i midten af en række, ikke for langt tilbage. På den måde vil der hele tiden være nogen at kigge efter, men bedst af alt, du vil sikkert være i stand til at se instruktørens fødder. En anden god ide er at finde en tolerant danser at stå ved siden af, som ikke tager sig af, hvis du laver fejl.

Folk er mere eller mindre hurtige til at lære, så lad være med at blive flov eller føle dig uduelig, fordi nogle har fattet det hurtigere end du, men bliv ved og kæmp.
Sig blot undskyld og smil sødt, når du støder ind i nogen.

Hvordan er dansene?

Dansene er som regel delt op i tre grupper: Begyndere, letøvede og rutinerede.

Mange danse er klassificeret som sådan og vil være dem, du vil lære, hvis du følger et kursus fra begyndere over letøvet til øvet. En begynderdans vil normalt indeholde et kort sæt af dansetrin og 16 takter af musik med lette trin. Musikken vil normalt være ret langsom. Der er en masse danse, der er blevet klassikere. Det er danse, der har været fremme meget længe og som stadig danses med stor glæde næsten alle steder.

Antallet af danse er enormt, og de fleste instruktører vil undervise i et bredt udvalg af både gamle klassikere og nye danse.

Forhåbentlig har denne vejledning givet dig en ide om, hvad det er at danse Linedance.
Det giver god motion, god holdning, masser af livsglæde og mulighed for at møde mange søde mennesker, man kan have det sjovt med.

Og ikke mindst HUSK AT SMILE - rigtig God fornøjelse og VEL MØDT i BALLERUP LINEDANCE laugh 

Kalender
Besøg vores Facebook side
Ballerup Linedance | LinedanceCentret | Skovvejens Skole Øst | 2750 Ballerup | Tlf.: 24815139 | balleruplinedance@gmail.com | CVR nr. 33604130